Debat op Voorne

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen heeft aangegeven dat de VVD de weg naar de kiezer wederom moet gaan uitvinden en moet gaan zoeken naar wat hen bezighoudt. Dat laatste is de afgelopen tijd behoorlijk ondergesneeuwd geraakt. Alhoewel Dijkhoff een krachtige poging doet, wordt hij soms niet altijd begrepen. Hij probeert de discussie op gang te brengen en doet dat goed. Hij verdient meer support, ook van ons.

Tijd voor een nieuw geluid

Kortom tijd voor een nieuw geluid. Maar wie moet dat geluid leveren? De leden en de kiezers natuurlijk! Die bepalen immers de koers van onze partij. Om dat te bereiken moeten wij eens over de grens kijken naar “le grand debat” van Macron. Geweldig om te zien hoe dat gaat. Laten we daarom starten op Voorne met: “DEBAT OP VOORNE”. Het doel is om eenieder de kans te geven zich uit te spreken. Met het debat willen wij onze leden, burgers en ondernemers van Voorne bereiken. De kiezer dus!

Voorbeelden

• Het Klimaat, de zin en de onzin.
    De kosten en wie gaat dat betalen. Waarom moet Nederland weer het beste jongetje van de klas spelen of juist wel? Waarom moeten wij van het gas af en kolencentrales sluiten als in bijvoorbeeld in China en Indonesië de centrales nog jaren volop blijven draaien en er vele honderden worden bijgebouwd?
  • Europa, wat wel en wat zeker niet.
    Voorbeeld de Franse lobby tegen ons eigen visserijbeleid en waarom hebben wij dat niet krachtiger aangepakt? Waar halen wij het volle profijt binnen en waar mag Europa zich zeker niet mee bemoeien?
  • Openbaar Vervoer op Voorne.
    Kan het beter maar hoe dan?
  • Ruimtelijke ordening.
    Heeft het glasbeleid zin gehad of hebben we daarmee Voorne volgebouwd met huizen en gaat het open landschap verloren?
  • Belastingstelsel op de schop.
    Moeten de vlaktaks en vereenvoudiging van het stelsel sneller worden doorgevoerd?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen voor debat. De verdere agenda wordt door ons, de deelnemers, zelf bepaald.

MELD JE AAN!

Doe mee met debat op Voorne

Heb je interesse om deel te nemen aan ‘Debat op Voorne’ en jouw steentje bij te dragen aan een bepaald thema? Meld je dan aan!